top of page
Mastopexia sau liftingul de  sâni

Mastopexia sau liftingul de sâni

Eclipse-1s-200px.gif

Tarife

Mastopexia sau liftingul de sâni

de la 12.000 RON

Ce este mastopexia?

Mastopexia numită și lifting mamar, este operația estetică prin care se face ridicarea sânilor căzuți.

Ce presupune intervenția chirurgicală?

Se face în anestezie generală și are ca scop excizia excesului tegumentar și ancorarea glandei mamare. Intervențiile prin care se face doar excizia excesului tegumentar presupun cicatrici mai mici, dar rezultatul (ridicarea sânilor) se menține o perioadă mai scurtă (câteva luni pana la 1-2 ani). Procedeele prin care se face și ancorarea glandei sunt mai laborioase, presupun cicatrici mai extinse, uneori o modificare nenaturală a formei sânilor care poate necesita reintervenție pentru retuș, dar ridicarea se menține o perioada mult mai lungă.

Ce presupune perioada postoperatorie?

Durerile sunt prezente, uneori necesită medicație. Sânii sunt tumefiați și tensionați, vă pot incomoda mișcările brațelor și toracelui, uneori pot prezenta echimoze. Sutienul trebuie purtat continuu 4 săptămâni, apoi doar pe timpul zilei încă 6-12 luni pentru a favoriza vindecarea cât mai bună a cicatricilor.

Ce complicații pot să apară?

Apar rar la aceasta operație etetică: hemoragie (poate necesita reintervenție pentru rezolvare), formare de serom (se va evacua), infecție (se previne cu antibiotice), necroza cutanata (“moartea” pielii, întârzie vindecarea și produce cicatrici inestetice – necesită reintervenție pentru corecție). La persoanele care se vindecă cu formarea de cicatrici inestetice va fi nevoie de retușuri repetate.

bottom of page