top of page
covid-19-1330px.jpg

ÎMPREUNĂ împotriva
COVID 19

În contextul situației generate de pandemia COVID19, principala noastră preocupare rămâne grija pentru pacienți si pentru personalul medical. Astfel ne dorim ca toți pacienții care ne trec pragul în aceste zile să fie în siguranță și să beneficieze de cele mai bune condiții de diagnostic și tratament, astfel  ne concentrăm atenția asupra personalului unității  și a pacienților, împotriva factorilor care ar putea să reprezinte un pericol de infectare.


MĂSURI DE PREVENȚIE ȘI PROTECȚIE APLICATE ÎN CADRUL CENTRULUI DE CHIRURGIE PLASTICĂ, ESTETICĂ ȘI DERMATOLOGIE HEBE MEDICAL


  Proceduri complexe de curățenie, dezinfecție și nebulizare


Toate spațiile unității noastre sunt dotate cu materialele și echipamentele necesare, inclusiv sisteme UV, pentru dezinfecția posibilelor spații contaminate.


  Adaptarea intervalelor de consultații pentru sporirea siguranței pacienților


Cu scopul de a spori siguranța și de a proteja pacienții și personalul medical, intervalele de consultații sunt astfel programate încât să se evite aglomerarea, se acordă timpul necesar dezinfectării spațiilor după interacțiunea cu fiecare pacient.


  Triajul epidemiologic al pacienților


Prima etapă este strângerea informațiilor la telefon în timpul stabilirii unei programări, astfel încât să obținem informații cât mai clare asupra situației pacienților, înaintea stabilirii unei programări.


A doua etapă se desfașoară la sosirea în cadrul unității noastre prin măsurarea temperaturii și completarea chestionarului de triaj, pacienții care prezintă simptome specifice infecțiilor respiratorii acute și care au călătorit în ultimele 14 de zile în țări în care au fost identificate cazuri de COVID-19 vor fi îndrumați să apeleze Direcțiile de Sănătate Publică sau numărul de urgență 112.  


    Ce trebuie să știe pacienții?


Accesul la tratament se face doar pe baza unei programări. Pacienții sunt rugați să se prezinte exact la ora programării. Cei care vor ajunge înaintea orei programarii vor fi rugați să aștepte in afara clinicii
 
Pacientul se va prezenta neînsoțit la programare, cu exceptia persoanelor care nu pot respecta acest lucru (minori, persoane cu dizabilități, etc). În acest caz se vor prezenta împreună cu maxim un însoțitor.

 Asigurarea echipamentelor de protecție si produselor dezinfectante


La intrarea în unitate este amenajat un stand cu materiale si echipamente de protecție de unică folosință (dispensere cu soluție dezinfectantă, măști de unică folosință, mănuși, aparat de înfoliat pantofii/botoșei).

  Măsuri de protecție, prevenție și încurajarea respectării acestora de către pacienți


La intrarea în unitate sunt afișate  măsurile de protecție și prevenție recomandate în contextul pandemiei de Coronavirus. Informarea corectă este esențială în această situație, fiind o modalitate în plus de a minimiza riscul de transmitere a virusului. Atât pacienții cât și întreg personalul unității sunt încurajați pentru a respecta cu strictețe măsurile de prevenție a transmiterii coronavirusului  recomandate de către autoritățile de sănătate publică. 
 
 

Echipa

Untitled-1.png
bottom of page