top of page
Abdominoplastia

Abdominoplastia

Eclipse-1s-200px.gif

Tarife

Abdominoplastie

de la 12.000 RON

Ce este abdominoplastia?

Abdominoplastia numită și reducție abdominală, este procedeul de chirurgie estetică prin care se îndepărtează excesul de piele și grăsime din partea inferioară a abdomenului (“burta” care atârnă). Prin această operație se modifică forma abdomenului și se îmbunătățește forma corpului. Reducerea de greutate nu este semnificativă. Se poate combina cu lipoaspirația

Ce presupune intervenția chirurgicală?

Abdominoplastia se face în anestezie generală, printr-o incizie arcuată, lungă, situată sub marginea chilotului. Pielea și grăsimea sunt desprinse de mușchii abdominali, până la coaste, apoi sunt trase în jos pentru a le întinde și se îndepărtează excesul. Pielea și grăsimea se suturează, de obicei fiind nevoie și de mutarea ombilicului mai sus. Frecvent se face și plicatura (tensionarea) musculaturii abdominale care are ca efect reducerea proeminenței abdominale și accentuarea taliei. Durata intervenției este de 2-4 ore. Recuperarea este mai lungă decât după lipoaspirație, putând să dureze 3-4 zile sau chiar mai mult.

Ce presupune perioada postoperatorie?

După abdominoplastie sunt prezente dureri a căror intensitate poate impune administrarea unor medicamente adecvate, pielea este “amorțită”, dar își revine treptat, pot fi prezente și echimoze (vânătăi). Purtarea unui corset (burtieră) timp de 3-4 săptămâni ajuta vindecarea și reduce riscurile formarii unui serom. Activitatea profesională poate fi reluată după 5-7 zile, dacă nu presupune efort fizic mare, care trebuie evitat 1-2 luni.

Ce complicații pot să apară?

Sunt rare, pot fi cele comune și altor operații estetice:

  • hemoragie cu formare de hematom care poate necesita reintervenție
  • serom (acumularea sub piele de lichid seros)
  • necroza cutanată (“moartea” pielii, pe marginea de sutură, care întârzie vindecarea și determină formarea unei cicatrici inestetice care va necesita corecție)
  • infecție (țesutul gras este prost vascularizat fiind astfel mai expus infecției)

Complicațiile specifice acestui tip de intervenție:

  • necroza ombilicului care se rezolvă prin reconstrucția acestuia
  • asimetrie intre partea dreaptă a abdomenului și cea stângă – se poate corecta ulterior prin lipoaspirație.

Aceste complicații sunt relativ rare și au rezolvare.

bottom of page