top of page
Avulsia unghială parțială sau totală

Avulsia unghială parțială sau totală

Eclipse-1s-200px.gif

Tarife

Avulsie unghială parţială cu fenolizare-unilterală

150 RON

Avulsie unghială parţială cu fenolizare-bilaterală

250 RON

Avulsie unghială- unilaterală

350 RON

Avulsie unghială- bilaterală

600 RON

Ce este avulsia unghială? În ce constă procedura?

Avulsia unghială este o metodă de tratament care constă în îndepărtarea parțială sau totală a lamei unghiale. Procedura se realizează în anestezie regională, începând de la baza degetului a cărei unghie urmează să fie scoasă, după care pacientul nu mai simte nimic. Intervenția în sine constă în îndepărtarea părții lamei unghiale încarnate sau toată lama, dacă situația o cere, respectiv ablația porțiunii de rădăcină (matricectomie parțială) corespondentă acestei zone. Ablația se poate face prin tăiere cu bisturiul, electrocauterizare sau sub formă de ablație chimică cu fenol.

Ce este unghia încarnată ?

Unghia încarnată este o patologie localizată de obicei la degetele mari de la picioare și constă în pătrunderea marginii laterale sau colțului unghiei în pielea de lângă unghie. Încarnarea unghiei duce la inflamarea țesutului cutanat din jur, care devine roșu, tumefiat, dureros, ce împiedică mersul și activitățile obișnuite. Uneori, poate crește țesut în exces sau poate apărea infecția secundară cu secreții purulente și miros fetid.

Unghia încarnată afectează mai frecvent adolescenții și adulții tineri, dar poate să apară la orice vârstă.

 

Dintre factorii predispozanți, amintim:

  • purtarea de încălțăminte improprie (strâmtă, îngustă la vârf, tocuri înalte) care comprimă degetele și favorizează curbarea unghiilor în piele
  • tăierea incorectă a unghiilor (tăierea colțurilor)
  • traumatismele locale
  • modificări osoase
  • predispoziția genetică

Ce se întâmplă înaintea intervenției?

Înainte de orice procedură chirurgicală este important să comunicați medicului dacă suferiți de alte afecțiuni, dacă sunteți alergic la anestezic sau la alte medicamente.

Este important să anunțați din timp medicul dacă urmați un tratament cu anticoagulante (medicamente de subțiere a sângelui; ex. Sintrom, Trombostop etc.) sau antiagregante plachetare (ex. Aspirina, Plavix, etc).

Înainte de procedură puteți consuma alimente și lichide, de asemenea, sunteți încurajați să vă administrați medicația cronică (pentru hipertensiune arterială, diabet, etc.).

Cât durează procedura?

Durata intervenției este de aproximativ 30 minute.

Cum trebuie îngrijită zona după procedură?

În prima zi este recomandată repaus fizic cu poziția elevată a membrului inferior afectat, limitarea activităților ce implică mersul pe jos și este necesară evitarea traumatismelor locale. Ulterior pacientul își poate relua activitatea obișnuită dar fără exerciții fizice intense.

Care sunt complicațiile?

  • durere care poate fi controlată cu analgezice
  • sângerare
  • infecții
  • recidive

Care sunt contraindicațiile procedurii?

Nu se recomandă efectuarea acestei proceduri, în cazul în care:

  • prezentați alergie cunoscută la anestezicul folosit
  • sunteți însărcinată sau alăptați (contraindicație relativă legată de anestezia locală, atunci când se evaluează raportul risc/beneficiu al procedurii și se decide necesitatea efectuării biopsiei)
  • urmați un tratament sistemic anticoagulant (contraindicație relativă - există riscul sângerării postintervenție)
bottom of page