top of page
Incizie și drenaj acces

Incizie și drenaj acces

Eclipse-1s-200px.gif

Tarife

Incizie și drenaj abces

300 RON

Ce este incizia și drenajul? În ce constă procedura?

Incizia și drenajul sunt proceduri chirurgicale aplicate în special leziunilor cutanate inflamatorii, cel mai frecvent de cauza infecțioasă, manifestate clinic sub forma unor colecții purulente dureroase (de ex. abces cutanat, furuncul, carbuncul, etc.).

După anestezia locală a tegumentului din jurul zonei centrale, se face o minimă incizie paralelă cu liniile de tensiune ale pielii care realizează accesul la colecția de puroi și drenajul (evacuarea) acestui conținut. Se recoltează secreții purulente pentru examenul bacteriologic. Vindecarea se va face per secundam, pe măsura dezvoltării unui ţesut de granulaţie din profunzime spre suprafaţă.

Ce este abcesul cutanat ?

Abcesul cutanat este o colecție de puroi la nivelul pielii, rezultat al unei infecții, având diverse localizări.

Care sunt factorile de risc?

  • prezența oricărui tip de infecție cutanată netratată
  • stări imunodepresive (diabet zaharat, neoplazii, tratament imunosupresiv, malnutriția, etc.)

Care sunt complicațiile?

Netratat corespunzator, abcesul se poate complica prin răspândirea infecției în zonele învecinate, în sânge și în alte părți ale corpului.

Ce se întâmplă înaintea intervenției?

Înainte de orice procedură chirurgicală este important să comunicați medicului dacă suferiți de alte afecțiuni, dacă sunteți alergic la anestezic sau la alte medicamente.

Este important să anunțați din timp medicul dacă urmați un tratament cu anticoagulante (medicamente de subțiere a sângelui; ex. Sintrom, Trombostop etc.) sau antiagregante plachetare (ex. Aspirina, Plavix, etc).

Înainte de procedură puteți consuma alimente și lichide, de asemenea, sunteți încurajați să vă administrați medicația cronică (pentru hipertensiune arterială, diabet, etc.).

Cât durează procedura?

Durata intervenției este de aproximativ 20 minute.

Care sunt contraindicațiile procedurii?

Nu se recomandă efectuarea acestei proceduri, în cazul în care:

  • prezentați alergie cunoscută la anestezicul folosit
  • sunteți însărcinată sau alăptați (contraindicație relativă legată de anestezia locală, atunci când se evaluează raportul risc/beneficiu al procedurii și se decide necesitatea efectuării biopsiei)
  • urmați un tratament sistemic anticoagulant (contraindicație relativă - există riscul sângerării postintervenție)
bottom of page