top of page
Tricoscopia

Tricoscopia

Eclipse-1s-200px.gif

Tarife

Trichoscopie

200 RON

Tricoscopia este o metodă nouă, nedureroasă, fiind utilizată pentru diagnosticarea diferitelor afecțiuni ale scalpului sau firelor de păr. Cu ajutorul tricoscopiei medicul dermatolog poate diferenția între alopeciile cicatriciale (lichenul plan pilar, lupus eritematos discoid etc.) și non-cicatriciale (alopecia areata, alopecia androgenetică, tricotilomania, tinea capitis etc.).


Tricoscopia se poate efectua utilizând un dermatoscop clasic în examinarea părului și scalpului sau în tricoscopia digitală, imaginile obținute în urma examinării pot fi stocate î în format electronic, pentru a putea compara în timp în vederea stabilirii eficienței tratamentului.

Când este necesară tricoscopia?

Tricoscopia este recomandată tuturor persoanelor, indiferent de vârstă sau sex, care suferă de căderea exagerată a părului sau alte afecțiuni ale scalpului.

Alopecia: ce este si care sunt cauzele?

Căderea părului reprezintă una din cele mai frecvente afecțiuni dermatologice.


Zilnic, se pot pierde aproximativ 50-200 de fire de păr, ca urmare a ciclului normal de creștere al foliculului pilos. Când pierderea părului este mai mare, adică peste 200 de fire de păr, este importantă o examinare dermatologică pentru aflarea cauzei și inițiarea tratamentului adecvat. Aceasta poate fi difuză, când afectează întreg scalpul sau limitată la anumite zone (alopecia areata, alopecia androgenetică etc.).


Pierderea firelor de păr poate fi cauzată de multiple factori locali sau generali, de anumite afecțiuni imunologice, endocrine, metabolice sau genetice.


Tehnicile de diagnostic utilizate pot fi invazive (biopsia de scalp), sau non-invazive (tricoscopia, testarea rezistenței firelor de păr la tracțiune, etc.).

Cum se desfășoară?

Tricoscopia digitală este efectuată de către dermatolog. Se preiau poze mascroscopice ale trei zone ale scalpului (frontal, parietal, occipital), de asemenea se preiau multiple imagini tricoscopice ale scalpului.

Care sunt avantajele tricoscopiei?

  • Ajută la diferențierea alopeciilor de diverse cauze

  • Ajută în monitorizarea răspunsului la tratament

  • Este o procedură simplă, rapidă, nedureroasă

Cum ne pregătim pentru tricoscopie?

Nu este necesară o pregătire specială înainte de efectuarea tricoscopiei.

bottom of page