Corecția și umplerea cearcănelor
Tarife
Corecție și umplere cearcăne- 1 ml
1600 RON
Despre cearcăne
Cearcănele pot să apară la orice vârstă și deranjează pacientul mai ales din punct de vedere estetic.
Zona perioculară suferă modificări pe măsura trecerii anilor și anume apar ridurile fine, modificări de culoare a tegumentului, șanțuri sub ochi sau pungi în jurul ochilor și se datorează pe de-o parte pierderii de volum din această zonă (atât țesutul osos cât și musculatura și țesutul adipos suferă modificări pe măsură ce înaintăm în vârstă) și pe de altă parte se pot datora altor factori precum: stilul de viață, carențe de vitamine, lipsa unei hidratări corespunzătoare, expunere excesivă la soare, dereglări hormonale și anumite boli.
Toate aceste modificări prezente ne îmbătrânesc, ne dau un aspect mult mai trist și obosit.
Când vorbim de cearcăne trebuie să înțelegem că acestea pot fi de mai multe feluri:
- cearcăne cu pierdere de volum - vorbim de tear trough sau șanțul lacrimal; atunci când la nivelul șanțului lacrimal există o pierdere clară de volum se recomandă umplerea cearcănelor cu acid hialuronic
- cearcăne asociate cu pungi sub ochi- necesită o atenție specială, iar tratamentul cel mai eficient este de regulă blefaroplastia inferioară. Nu se injectează în aceste cazuri acid hialuronic pentru ca se vor accentua și mai mult pungile de sub ochi.
- cearcăne pigmentate fără modificări de volum la nivelul zonei perioculare- situație în care se recomandă soluțiile de depigmentare
Este important ca pacientul să înțeleagă că, tratamentul cearcănelor indiferent de asectul și tipul lor este unul complex și de durată mai lungă.
Pentru a putea evalua pacientul și pentru a stabili ce tip de cearcăne prezintă acesta, dar și pentru a putea discuta care sunt așteptările pacientului legate de această procedură este necesar în primul rând o consultație.
Umplerea cearcănelor cu acid hialuronic
Procedura de umplere a cearcănelor cu acid hialuronic se realizează sub anestezie locală cu cremă anestezică, astfel încât disconfortul resimțit de pacient este minim și constă în injectarea unei cantități mici de acid hialuronic cu acul sau canula la nivelul șanțului lacrimal.
Pentru zona perioculară se folosește un tip de acid hialuronic special conceput pentru această zonă, mult mai fluid decât restul tipurilor de acid hialuronic și care nu reține apă.
Riscuri și reacții adverse
Cunoașterea anatomiei zonei perioculare este foarte importantă pentru putea evita complicațiile. Cele mai frecvente complicații care pot să apară sunt:
- efectul Tyndall (colorație albăstruie a zonei unde a fost injectat acidul- apare în cazul injectării acidului hialuronic mult prea superficial)
- edem al zonei
- hematoame sau vânătăi la locul injectării dacă injectarea se face cu acul
- supracorecția zonei- în cazul în care s-a injectat o cantitate mult prea mare de acid hialuronic
- complicații legate de injectarea intravasculară sau în apropierea foramenului infraorbital- cea mai gravă dintre complicații
Este de preferat să folosim cantități mici de acid hialuronic și sa facem o subcorecție urmând ca după o perioadă de timp să reinjectăm din nou acid hialuronic. În caz de apariție a vreunei reacții adverse sau în cazul în care rezultatul procedurii nu este cel așteptat există tratamentul cu hialuronidaza, care practic topește acidul hialuronic care a fost injectat.
Rezulate
Rezultatele încep să fie vizibile imediat după procedură iar remanența acidului hialuronic la acest nivel este de apoximativ 6 luni, urmând ca după această perioadă să se repete injectarea.
În urma procedurii de umplere a cearcănelor zona ochilor capătă un aspect mult mai ohihnit, mai tânăr.
Procedura de umplere a cearcănelor se poate asocia și cu alte proceduri pentru a îmbunătății aspectul global al zonei perioculare precum: peelinguri, mezoterapie, microneedling medical,etc.