Tratamentul transpiratiei excesive (hiperhidroza)
Tarife
Injectare toxină botulinică (DYSPORT) - hiperhidroză axilară (ambele axile)
1600 RON
Injectare toxină botulinică (DYSPORT) - hiperhidroză palmară
1800 RON
Injectare toxină botulinică (DYSPORT) - hiperhidroză plantară
1800 RON
Ce este transpirația excesivă?
Transpirația excesivă denumită în termeni medicali hiperhidroză este o patologie care afectează calitatea vieții și constă într-o activitate exagerată a glandelor sudoripare care produc o cantitate mult mai mare de secreție sudoripară decât în mod normal. Poate sa apară în zona axilară, palme și la nivelul tălpilor.
Este perfect normal să transpirăm în condiții de efort fizic, la stres sau atunci când afară sunt temperaturi ridicate. Există însă și persoane care transpiră în permanență indiferent de anotimp sau de starea lor emoțională.
Care sunt candidații ideali pentru această procedură?
Se recomandă acestă procedură persoanelor care prezintă transpirație excesivă care nu reacționează la antipespirante, celor care au o transpirație cu miros neplăcut și evident persoanelor cu o stare generală bună.
Modul în care acționează toxina botulinică
Toxina botulinică se injectează în doze foarte mici la nivelul axilei și împiedică transpirația prin blocarea semnalului transmis de terminațiile nervoase către glandele sudoripare.
Tratamentul cu toxină botulinică este unul minim invaziv, sigur, având aprobare FDA și este foarte eficient atât pentru transpirația excesivă axilară cât și pentru alte zone cum ar fi palmele, tălpile și zona craniofacială.
În ce constă tratamentul hiperhidrozei axilare?
Înainte de începerea procedurii se va face testul cu iod și amidon pentru a putea vizualiza și marca zonele cu secreție crescută. Procedura este una rapidă, nedureroasă folosindu-se o cremă anestezică locală pentru a reduce disconfortul pacientului și constă în injectarea intradermică a toxinei botulinice în zona afectată cu ajutorul unui ac foarte fin.
La locul injectării poate să apară o înroșire temporară și o inflamare a zonei dar vor dispărea în câteva zile.
Contraindicațiile procedurii
Nu este indicat tratamentul cu toxina botulinică în următoarele cazuri:
- femei însărcinate sau care alăptează
- alergie la toxina botulinică
- boli neurologice severe ( miastenia gravis, scleroză laterală amiotrofică)
- persoane care au o infecție în zona care urmează a fi injectată
Recomandări înainte de efectuarea procedurii
- evitatea medicației de tip antiinflamatoare sau anticoagulante/antiagregante deoarece pot crește riscul de apariție a vânătăilor
- evitarea efortului fizic intens și a băilor fierbinți prelungite în ziua injectării
Recomandări după procedură
Imediat după procedură se vor evita următoarele: masajul zonei injectate timp de 24 de ore, evitarea epilării zonei injectate și de asemenea se vor evita eforturile fizice intense și sauna timp de o săptămână după procedură.
Rezultate
Efectul toxinei se instalează treptat, undeva între 2 și 5 zile, iar rezultatul se menține între 4 și 6 luni variind în funcție de organism. La persoanele cu o transpirație mai abundentă rezultatele se mențin o perioadă mai scurtă.