Implant de păr
Tarife
-
-
-
-
-
-
Ce este?
Este tehnica chirurgicală care se referă la transplantul/transferul autolog de foliculi de păr dintr-o zonă neafectată de alopecie (occipitală) într-o zonă în care densitatea părului este mult redusă sau absentă (frontală, parietală). Presupune incizia circumferențială a pielii în jurul unui fir de păr sau a unui mănunchi de fire cu extragerea grefelor conținând foliculi de păr și transplantarea lor în acele zone de pe scalp care prezintă alopecie.
Cel mai frecvent, implantul de păr se recomandă în cazul pacienților cu alopecie androgenetică în care are loc o pierdere progresivă a firelor de păr, cu o distribuţie caracteristică, mai frecventă în rândul populaţiei de sex masculin.
De asemenea, implantul de păr se poate realiza în alopecia cicatricială și în alopecia areata, dacă patologia autoimună este ținută sub control medicamentos.
Când se recomandă?
Cel mai frecvent, transplantul de păr reprezintă nu doar o procedură chirurgicală, ci o terapie psihologică menită să restabilească încrederea în sine.
Din acest motiv, este o intervenție electivă care nu are cu adevărat contraindicații, cât timp pacienții au așteptări realiste din punct de vedere al posibilității de acoperire și nu suferă de patologii care îi predispun la sângerări abundente.
Este intervenția de elecție în cazul :
- pacienților care își doresc refacerea/îndesirea podoabei capilare la care tratamentele conservatoare (medicație, utilizare îndelungată de Minoxidil, PRP) nu funcționează satisfăcător
- pacienților tineri și activi
- pacienților care își doresc să poarte părul tuns scurt
- pacienților cu cicatrici pe scalp care nu pot fi excizate (arsuri)
- procedurilor corectoare după alte intervenții de restaurare capilară
Ce presupune intervenția chirurgicală?
Primul pas îl reprezintă consultația personalizată, în cadrul căreia se vor discuta toate aspectele legate de această intervenție, indicațiile procedurii, riscurile, precum și așteptările pacienților.
De asemenea, se va efectua o trichoscopie pentru a determina calitatea firelor de păr și numărul aproximativ de grefe disponibile raportat la numărul de grefe necesare.
În funcție de gradul alopeciei și de numărul necesar de grefe, intervenția se va efectua într-o ședință, sau va necesita două ședințe împărțite pe parcursul a două zile, pentru un rezultat satisfăcător.
Este necesară efectuarea unui set minim de analize de sânge (hemoleucogramă, coagulogramă, biochimie).
Pacienții din afara orașului necesită cazare peste noapte în Târgu Mureș pentru a se putea prezenta la controlul din prima zi postoperator.
Inainte cu o zi, pacientul se tunde la 1-2 mm.
În ziua intervenției, se prezintă la clinică la ora 8 și este pregătit pentru intervenție. Se va efectua desenul liniei părului, iar intervenția propriu-zisă începe prin administrarea de anestezie locală, astfel încât zona din care se vor recolta grefele să fie complet amorțită.
In această etapă a intervenției pacientul va fi întins pe masa de operație cu fața în jos. Procesul de recoltare a grefelor durează între 2-4 ore, în funcție de numărul de grefe necesare.
Următoarea etapă este anestezia zonei receptoare, crearea canalelor în care vor fi plasate grefele și implantarea acestora. Această etapă durează între 3-5 ore în funcție de numărul de grefe, timp în care pacientul va sta pe spate și va putea urmări un film.
La finalul acestei etape, zonele operate se curăță și se pansează, pacientul primește indicațiile și medicația postoperatorie și se întoarce la domiciliu/hotel.
Ce complicații pot să apară?
Nu există intervenție chirurgicală fără riscuri și posibile complicații, de aceea trebuie să vă alegeți medicul în cunoștință de cauză și după o informare riguroasă.
Cu toate acestea, implantul de păr este o intervenție cu riscuri și complicații reduse:
· sângerare
· reacție alergică la anestezic
· infecție
· vindecare vicioasă a cicatricilor zonei donatoare – în cazul pacienților care au tendință de dezvoltare a cicatricilor hipertrofice
· respingere a unora dintre grefe – rareori întâlnită (sub 10% din grefele implantate respinse), dar dacă din diverse motive, apare o rată de pierdere a grefelor de 20-25%, oferim consultanță postoperatorie și retuș gratuity
Dacă indicațiile postoperatorii sunt urmate cu strictețe, reducem considerabil riscul de complicații.
Ce presupune perioada de recuperare și când încep să se vadă rezultatele ?
În prima săptămână veți încerca să dormiți pe spate cu capul mai sus, pentru a evita frecarea zonei reconstruite.
Zona reconstruită rămâne nepansată, în timp ce zona donatoare se pansează cu unguent cu antibiotic și comprese sterile, conform indicațiilor.
In primele 10-12 zile postoperator, crustele împreună cu o parte din firele de păr cad, dar rădăcinile rămân implantate în scalp și de aici vor crește firele de păr. Aceste fire vor deveni vizibile după 3-5 luni, până în luna 8 peste 80% din părul implantat va crește, iar la un an putem determina rezultatul final.
După primul control postoperator, veti putea spăla părul în ziua 3 conform instrucțiunilor, cu produsele prescrise.
Ulterior veți reveni la control dacă sunteți din Târgu Mureș la o săptămână, două săptămâni, o lună, 3 luni, 6 luni și la un an. Dacă nu sunteți din Târgu Mureș, ne veți trimite poze la aceleași intervale de timp și la un an veți reveni la clinică pentru ultimul control. In această perioadă veți rămâne în contact cu medicul dumneavoastră.